Wij Pestvrij - win een antipestpakket

Samen met Tumult organiseert ICES een wedstrijd om een gratis traject te winnen voor je sportclub om een eigen beleid rond pesten uit te bouwen. Sommigen onder jullie herinneren zich misschien nog de wedstrijd tegen pesten in de vrije tijd die Tumult (met de steun van het Vlaams netwerk ‘Kies Kleur tegen Pesten’ (VNKKtP)) tot en met 2021 organiseerde voor verenigingen in de vrije tijd (jeugdwerk, sport …). Samen met ICES (en opnieuw met de steun van het VNKKtP) werd de opvolger ontwikkeld: de nieuwe wedstrijd gaat door het leven onder de titel ‘Wij Pestvrij’. Met de verderzetting van de ‘Pesten, dat kan niet’-prijs voor onderwijs en deze nieuwe ‘Wij Pestvrij’ hebben we als netwerk opnieuw een wedstrijd voor scholen en één voor vrijetijdsactoren.

Wij Pestvrij

Wint jouw sportclub (of jeugdvereniging) in het voorjaar van 2023 een antipestpakket ter waarde van €,1.250? Met de hulp van Wij Pestvrij bouwen jullie gratis en op korte tijd een echt antipestbeleid uit en krijgen jullie er een materiaalprijs van € 250 bovenop!

Wij Pestvrij werd bedacht op maat van trainersploegen, meestal vrijwilligers dus, die maar een beperkte tijd per week bezig kunnen zijn met hun (vrijwillig) engagement. Het resultaat moet dus niet alleen doeltreffend, maar ook haalbaar zijn. Een heel mooie prijs, maar ook een hele mooie kans om met jullie ploeg iets fantastisch te realiseren. Is jouw sportclub of vereniging kandidaat?

Wedstrijd

Wat kan je winnen?

  • 5 begeleide workshops (min. 2 uur) t.w.v. 1.000 euro
  • Een bon voor 250 euro aan spelmateriaal
  • Last-but-not-least: een sterk onderbouwd antipestbeleid voor de toekomst

Hoe kan je winnen? Het enige dat jullie nodig hebben om kans te maken, is:

  • De goesting om iets op te starten waar jullie als groep de vruchten van zullen plukken.
  • Het engagement om met zoveel mogelijk begeleid(st)ers tijd vrij te maken voor 5 sessies (van min. 2 uur) en actief mee te werken.

Stel jullie uiterlijk op woensdag 21 december 2022 kandidaat via het motivatieformulier. De jury van Tumult en ICES bekijkt alle inzendingen en kiest vlak voor de kerstvakantie 2 winnaars: één winnaar uit het jeugdwerk en één uit de sport. De winnaars van de wedstrijd hebben het voordeel dat ze het hele traject begeleid kunnen doorlopen, zodat het resultaat met zekerheid kwaliteitsvol zal zijn, én zij krijgen een extra materiaalprijs.

Toolkit

‘Wij Pestvrij’ bestaat binnenkort ook uit een toolkit waarmee elke jeugdvereniging of sportclub zelf aan de slag zal kunnen. De toolkit is op dit moment nog in ontwikkeling. In de loop van 2023 zal deze op hun website gratis te downloaden zijn. Ga naar www.wijpestvrij.be voor alle info.

Een jaar lang tegen pesten

Als school, jeugdvereniging of sportclub werk je best een sterk plan uit om pesten te voorkomen en aan te pakken. De bouwstenen van #eenjaarlangtegenpesten inspireren je met tips en goede praktijken die duidelijk maken dat zo’n plan niet heel ingewikkeld hoeft te zijn. Je moet er gewoon mee aan de slag. Zo geven we pesten samen een heel jaar geen kans! Bestel de kleurrijke poster van ‘Een jaar langt tegen pesten’, hang hem op in het klaslokaal of in het lokaal van je jeugdvereniging of sportclub en toon iedereen dat bij jullie geen plaats is voor pesten!

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be