Vergok je sportplezier niet

Waarom deze campagne?

Gokken in de sportwereld

Reclame en sponsoring hebben gokken steeds zichtbaarder gemaakt op en naast het sportveld, en dat heeft zijn effect niet gemist. Voor velen maakt het gokken ondertussen deel uit van het sportieve gebeuren. Het kan leuk en spannend zijn, maar deelnemen aan sportweddenschappen is niet onschuldig. Gokken en daarbij ook het deelnemen aan sportweddenschappen kan problemen veroorzaken op verschillende vlakken: financieel, problemen op werk of school, sociale problemen en afhankelijkheid. 

Uit onderzoek van VAD en de UGent blijkt dat sportclubleden vijfmaal vaker deelnemen aan sportweddenschappen dan de algemene bevolking. Het gokgedrag van sportclubleden is bovendien tienmaal meer risicovol. Hoewel sportweddenschappen voorkomen in de club, blijven de problemen die ze veroorzaken vaak onzichtbaar.

Ontdek alle cijfers in de factsheet ‘Gokken in de sport’ van Sport Vlaanderen

Sportclubs en sportfederaties beschermen clubleden tegen de risico’s van gokken

Met deze campagne halen we het thema uit de taboesfeer. Samen met de clubs en federaties maken we gokproblemen bespreekbaar voor clubleden en supporters

Leg de focus op sportplezier en team spirit, eerder dan je te laten verleiden door de sportweddenschappen. Kortom, laat je plezier in het sporten niet afhangen van een gok! 

Are you in? Onderteken dan het charter!

Charter Sportweddenschappen “Vergok je sportplezier niet”

Aarzel niet en onderteken als sportfunctionaris, sportpromotor en/of lokaal bestuur het charter. Iedereen die het charter ondertekent, ontvangt enkele materialen en tips om preventief aan de slag te gaan. Extra materiaal kan je ook steeds bestellen of downloaden op de website van VAD.