Update Vluchtelingen en Sport

Sportaanbod voor vluchtelingen

Door de crisis in Oekraïne krijgen heel wat sportorganisaties vragen over de aansluiting en verzekering van vluchtelingen. Samen met onze partners (Sport Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie en het Agentschap Integratie en Inburgering) hebben we de bestaande informatie uit 2016 over sport en vluchtelingen geüpdatet en aangepast aan de huidige situatie voor mensen uit Oekraïne. De actuele informatie vind je terug op de website van Sport Vlaanderen, zij zijn in eerste instantie de SPOC.

Op onze website vind je een algemene pagina ‘Vluchtelingen en Sport: Good Practices / Actua‘ waar we alle info bundelen voor lokale besturen. Op deze pagina zal je een verzameling terugvinden van ‘Good Practices’ en actuele items die over vluchtelingen en sport gaan. Van stappen die ondernomen worden omtrent het opvangen van vluchtelingen door de lokale besturen, tot handige tips die lokaal ingezet kunnen worden om activiteiten uit te rollen.

Kinderen & jongeren met een vluchtverhaal betrekken als lokaal bestuur

Een nieuwe datum is gekend voor de vorming ‘Kinderen & jongeren met een vluchtverhaal betrekken als lokaal bestuur’ in samenwerking met Tumult. Deze vorming op donderdag 19 mei 2022 kadert binnen de kick-off Wereldspelers 2.0. Meer informatie vind je hieronder terug. Schrijf je snel in voor deze webinar!

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be