Update groepsaankopen

Sport Vlaanderen heeft de eerste groepsaankopen gelanceerd.

Meer concreet gaat het om de groepsaankopen Relighting indoor en Relighting outdoor, conditiescoremetingen en energiescans. Deze zomer werden ook de keuringen voor de kunstgrasvelden al gelanceerd.

In het kader van energie en klimaat hebben Sport Vlaanderen en het Vlaams Energiebedrijf (VEB) een samenwerking opgestart. De Vlaamse sportsector kan zo afnemen van raamovereenkomsten die het VEB in beheer heeft. Dit gaat dus om Relighting indoor en Relighting outdoor, conditiestaatmetingen en energiescans.

Om meer inzicht te geven in deze groepsaankopen organiseren Sport Vlaanderen en VEB webinars:

  • dinsdag 12 oktober 2021 om 14u webinar Energiescans
  • vrijdag 15 oktober 2021 om 10u webinar Conditiestaatmeting
  • vrijdag 29 oktober 2021 om 10u: webinar Relighting indoor en Relighting outdoor

Inschrijven kan per mail naar: groepsaankopen@sport.vlaanderen. Vermeld uitdrukkelijk je naam, organisatie en e-mailadres, en zet in de titel van de mail ‘inschrijving webinar Relighting indoor’ of ‘inschrijving webinar Relighting outdoor of ‘inschrijving webinar Conditiestaatmeting’ of ‘inschrijving webinar Energiescans’.

Voor de keuringen wordt geen apart webinar voorzien, maar is afname ook al mogelijk.

Half november, als er ook meer duidelijkheid is over de volgende groepsaankopen, voorziet Sport Vlaanderen een algemene online infosessie rond de concrete uitrol van de groepsaankopen, zowel vanuit praktische als vanuit juridische kant.

Nog vragen? Kijk zeker op de site voor een volledig overzicht van het actuele aanbod van de groepsaankopen binnen de Sportspurt of neem contact op met groepsaankopen@sport.vlaanderen.

Deze samenwerking past in de Vlaamse ‘Sportspurt’, een investeringsimpuls van 185 miljoen euro van Vlaams minister van Sport Ben Weyts. Via ‘Sportspurt’ kunnen lokale besturen en sportclubs zonder al te veel administratie intekenen op groepsaankopen, wat het makkelijker én goedkoper maakt om te investeren in (buiten)sportinfrastructuur, zoals kunstgrasvelden, Finse pistes …. 

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Lien Van Belle
Lien Van Belle Stafmedewerker T 03 780 91 07 lien@lokaalsportbeleid.be