Update groepsaankopen Vlaamse Overheid

Sport Vlaanderen heeft de eerste groepsaankopen gelanceerd en is nu in voorbereiding van nieuwe groepsaankopen voor 2022. Om meer inzicht te geven in deze groepsaankopen organiseerde Sport Vlaanderen een algemene infosessie (Bekijk de webinar infosessie groepsaankopen).

De volgende groepsaankopen/raamovereenkomsten zijn intussen opengesteld:

  • Aankoop beweegbanken
  • Aankoop en huur kleedkamercontainers
  • Keuringen kunstgrasvelden
  • Aankoop mobiele sportunits
  • Levering en installatie robotmaaiers
  • Aanleg beachterrein
  • Aankoop sportbak
  • Relighting indoor en Relighting outdoor, conditiestaatmetingen en energiescans: In het kader van energie en klimaat hebben Sport Vlaanderen en het Vlaams Energiebedrijf (VEB) een samenwerking opgestart. De Vlaamse sportsector kan zo afnemen van raamovereenkomsten die het VEB in beheer heeft. Dit gaat dus om Relighting indoor en Relighting outdoor, conditiestaatmetingen en energiescans.
    Bekijk de webinars: webinar Energiescanswebinar Relighting indoor en Relighting outdoor

Intussen zijn ook nog aanbestedingen van de 1ste en 2de golf lopende omtrent de aanleg van kunstgrasvelden, aanleg van Finse pistes, aanleg van padelvelden, installatie van callistenics en outdoor fitnesstoestellen en de aankoop van reanimatiemateriaal.

Minister van Sport Ben Weyts breidt het systeem van de sportieve groepsaankopen nu uit met een derde investeringsgolf aan nieuwe buitensportmogelijkheden. Gemeentebesturen en sportclubs zullen binnenkort via raamcontracten digitale scoreborden, interactieve toestellen voor exergaming, pop-up skatetoestellen of zitbanken met zonnecel kunnen bestellen. Bekijk hier het overzicht van de derde golf.

Nog vragen? Kijk zeker op de site van Sport Vlaanderen voor een volledig overzicht van het actuele aanbod van de groepsaankopen binnen de Sportspurt of neem contact op met groepsaankopen@sport.vlaanderen.

Deze samenwerking past in de Vlaamse ‘Sportspurt’, een investeringsimpuls van 185 miljoen euro van Vlaams minister van Sport Ben Weyts. Via ‘Sportspurt’ kunnen lokale besturen en sportclubs zonder al te veel administratie intekenen op groepsaankopen, wat het makkelijker én goedkoper maakt om te investeren in (buiten)sportinfrastructuur.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Lien Van Belle
Lien Van Belle Stafmedewerker T 03 780 91 07 lien@lokaalsportbeleid.be