Maand van de Sportparticipatie

Een maand waarin de leden van de werkgroep sportparticipatie, heel wat partnerorganisaties, inspirerende sprekers, het Expertisecentrum Buurtsport en het team jou handvaten aanreiken om nog laagdrempeliger te werken en nog meer mensen, ook de minder kansrijke, aan het sporten en bewegen te krijgen in het zwembad, in de sporthal, in de sportclubs en in hun eigen buurt.

Sprekers komen je met veel enthousiasme iets vertelleniets leren of met iets helpen, telkens met veel mogelijkheid voor uitwisseling en netwerking. De focus ligt daarbij op zowel grote als kleine gemeenten, eenmansdiensten en grote teams, doorwinterde sportfunctionarissen en starters.

Maar ook sportpromotoren, lesgevers, sportfunctionarissen, buurtsportwerkers, beleidsverantwoordelijken, beheerders, vrijetijdscoördinatoren, sociaal werkers, sportfederaties, vertegenwoordigers van koepelorganisaties, jeugdconsulenten, preventiediensten, kinderopvangcoördinatoren … Iedereen is meer dan welkom! 

De komende editie loopt van 15 november 2021 tot en met vrijdag 10 december 2021 en zal volledig online verlopen, net zoals editie 2020. Wil je een bepaald thema bespreken, schuif je graag jouw praktijkkennis naar voor of ken je een inspirerende spreekster… aarzel niet om contact op te nemen met één van de leden van de werkgroep sportparticipatie, of met jouw contactpersoon binnen het team van het Netwerk Lokaal Sportbeleid.

De Maand van de Sportparticipatie is een in coronatijd uitgewerkt alternatief voor de tweejaarlijkse Trefdag Sportparticipatie, een aanbod dat in 2008 voor het eerst werd aangeboden. De eerst volgende Trefdag Sportparticipatie zal aangeboden worden eind 2022, netjes binnen de Maand van de Sportparticipatie.

Aanbod met steun van Sport Vlaanderen.

Terugblik editie 2020

Tijdens de Maand van de Sportparticipatie 2020, met steun van Sport Vlaanderen, kon je rekenen op heel wat kennisdeling, praktijkuitwisseling en infoverstrekking. Vele uren kennis en kansen, we bundelen de leukste en boeiendste sessies. Laat je inspireren! Ga aan de slag en werk laagdrempelig, nu meer dan ooit!

Maand van de Sportparticipatie 2020 – Terugblik from ISB vzw on Vimeo.

Kennisbank

Laat je inspireren over de kernthema’s van de Maand van de Sportparticipatie.

Participatie, buurtsport, laagdrempelig sporten, sociaal sportieve praktijken… etc

Laat je inspireren! Ga aan de slag en werk laagdrempelig, nu meer dan ooit!

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Piet Van der Sypt
Piet Van der Sypt Medewerker sportparticipatie en Buurtsport T 03 780 91 08 piet@lokaalsportbeleid.be