Buitenspeeldag

Buitenspeeldag 2022: woensdag 20 april 2022, de eerste woensdag na de paasvakantie. Het wordt een knaller van een 15de editie!

De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die enerzijds kinderen en jongeren aanzet om buiten te sporten en spelen in hun onmiddellijke woonomgeving, en anderzijds openbare besturen en ouders stimuleert om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in die onmiddellijke woonomgeving.

De Buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon en de Vlaamse Overheid. Naast Nickelodeon promoten ook Ketnet, Ketnet Junior, Studio100 TV, VTM kids, VTM kids Jr. en Nick Jr. die dag het buitenspelen. Op die dag staken de TV-zenders tussen 13u en 17u hun programma’s en gaan de schermen helemaal op zwart.

Het Expertisecentrum Buurtsport, Netwerk Lokaal Sportbeleid en Bataljong staan samen in voor het secretariaat van de Buitenspeeldag 2022 en de ondersteuning van de deelnemende gemeenten en/of organisaties. Je kan het Buitenspeeldagsecretariaat contacteren via info@buitenspeeldag.be.

365 dagen buitenspelen

De buitenspeeldag is 1 van de 365 dagen waarop je kan buitenspelen. De Buitenspeeldag versterkt onze blijvende oproep om het buiten spelen en sporten aan te moedigen en op een positieve manier aandacht te vragen voor de specifieke noden van kinderen en jongeren in de publieke ruimte.

Registratie

Registreer je binnenkort voor voor Buitenspeeldag 2022 als gemeente of organisatie!

Promotiemateriaal

Kennisbank

Inspiratie nodig voor jouw Buitenspeeldag?

De oogst van een Buitenspeel-hackathon, gesprekken met buitenspeelbeesten en de innovatie aanpak van heel wat lokale besturen werden netjes gebundeld in onze Kennisbank.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Piet Van der Sypt
Piet Van der Sypt Medewerker sportparticipatie en Buurtsport T 03 780 91 08 piet@lokaalsportbeleid.be

Gerelateerde bedrijfspartners