Ethisch verantwoord sporten

Sporters verdienen het om van hun geliefde sport te kunnen genieten op een plezierige manier én in een veilige omgeving. Sportorganisaties hebben dan ook de belangrijke en uitdagende taak om dit ethisch sportklimaat te creëren en te behouden voor hun leden. De thema’s om rond ethiek te werken zijn uiteenlopend. Denk daarbij aan veilig infrastructuurbeleid, pesten, gendergelijkheid, fair play, grensoverschrijdend gedrag en ga maar door. Via ondersteuning en stappenplannen kan je ook als sportdienst aan de slag met ethisch verantwoord sporten.

Kennisbank

Tools voor ethisch verantwoord beleid?

In onze online kennisbank vind je enkele artikels die je als sportdienst op weg helpen om een veilig sportklimaat te creëren op de dienst en voor je sportverenigingen.

Ook ICES helpt je op weg

Het Centrum Ethiek in de Sport vzw (ICES) is een door Vlaams Minister van Sport erkende organisatie voor beleidsondersteuning en praktijkontwikkeling op het gebied van ethisch sporten. Heb je vragen omtrent grensoverschrijdend gedrag in de sport, wil je aan de slag, wil je een opleiding organiseren…

Neem contact op met ICES via info@ethischsporten.be

Streef je ook naar Fair Play in je sportzaal?

Bestel je bordje via onze webshop

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Thomas Michielsen
Thomas Michielsen Junior Stafmedewerker T 03 780 91 06 thomas@lokaalsportbeleid.be