Sportspurt voor 45 projecten sportinfrastructuur

Vlaams minister van Sport Ben Weyts kent 23 miljoen euro toe aan 45 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over gans Vlaanderen. Jaarlijks zullen zo meer dan 1 miljoen sportende Vlamingen in deze kwaliteitsvolle en hedendaagse sportinfrastructuur hun sport kunnen beoefenen.

Voor de eerste oproep van 2021 die nu werd afgerond, voorzag Vlaanderen 30 miljoen euro. Het niet bestede deel (zo’n 7 miljoen euro) wordt overgedragen naar de tweede oproep dit najaar. “Dit wil zeggen dat we dit jaar nog zo’n 32 miljoen kunnen investeren”, zegt Weyts. “Ik wil zoveel mogelijk clubs en besturen aanmoedigen om de coronabladzijde om te draaien en samen voluit te investeren in meer en betere sportinfrastructuur. Het moment is nu!”

Vlaanderen investeert maximaal 30 procent van de totale investeringskost met een maximum van 1,25 miljoen euro per project. De projecten zijn heel divers en gaan van de bouw van een nieuw zwembad, aanleg van hockeyvelden, de vernieuwing van een atletiekpiste, investering in waterskimogelijkheden tot de oprichting van een vechtsportexpertisecentrum. Dit najaar is de deadline voor indiening 30 september 2021.

Lees het volledige persbericht en bekijk het overzicht de geselecteerde projecten

Bekijk het dossier online