Sportpret lanceert eigen podcast: Armoe Troef!

Sportpret lanceert haar eigen podcast! Met “Armoe Troef!” wil Sportpret de positieve kant in beeld brengen van de problematieken van (kinder)armoede. Welke projecten/activiteiten zorgen voor een positieve verandering? En hoe slagen zij er in om hun project of activiteit succesvol te maken?

Aangezien Sportpret zelf veel met kinderen in armoede werkt, nodigen ze zeker hun eigen medewerkers uit om plaats te nemen in onze studio. Daarnaast nodigen ze ook heel wat interessante gasten uit die trekker zijn van geweldige projecten. Daarbij is er specifieke focus voor projecten met sport/spel als middel.

Om de week lanceren ze een nieuwe aflevering. Hieronder alvast de onderwerpen van de eerste afleveringen:

De afleveringen in vet zijn medewerkers van Sportpret.

  • Aflevering 1 (2/sep): Begeleidingstrajecten naar duurzame vrije tijd – Najat El Haouari (Sportpretconsulent)
  • Aflevering 2 (16/sep): Mee op kamp – Lop, Fodi en Gazelle (FOS Open Scouting)
  • Aflevering 3 (30/sep): Laagdrempelige activiteiten en werken met vrijwilligers – Lindsey Gabriëls (Brugfiguur sport – Antwerpen Luchtbal)
  • Aflevering 4: Kindvriendelijke stad als oplossing voor armoede, een gesprek met Caroline Van Den Eynde, programmaregisseur kindvriendelijke stad
  • Aflevering 5: Sportaround, de verschillen en gelijkenissen met Sportpret. Daarnaast gaat het gesprek ook met Bashir Abdi over de link tussen topsport en sport voor allen.

Waar kan ik “Armoe Troef!” beluisteren?

Podcast Lokaal Sportbeleid

Podcast Lokaal Sportbeleid

Ook Netwerk Lokaal Sportbeleid heeft een eigen podcastkanaal. Podcast Lokaal Sportbeleid is te beluisteren via (klik om te openen);