Projectoproep 'Meer trainers naar de sport'

De Vlaamse sportsector blijft groeien, net als het aantal trainers. Toch was de nood aan trainers in onze sportclubs nooit hoger. Via de projectoproep ‘Meer trainers naar de sport’ wil de Vlaamse overheid (Sport Vlaanderen) specifiek projecten ondersteunen die erop gericht zijn om de al actieve trainers te behouden en/of om nieuwe trainers aan te trekken.

De projectoproep staat open voor zowel grote projecten van bijvoorbeeld sportfederaties, verschillende sportclubs, sociaal-sportieve praktijken, steden, gemeenten en onderlinge samenwerkingsverbanden, als kleine projecten van bijvoorbeeld één sportclub.

Iedereen met een creatief idee om actieve trainers te behouden en/of nieuwe trainers aan te trekken kan dus een aanvraag doen. Heb je inspiratie? Aarzel dan niet en wees een deel van de oplossing.

Aanvraag groot project

Grote projecten richten zich op minstens 500 sporters of minstens 25.000 inwoners. Je hebt tot 15 maart 2023 om deze aanvraag in te dienen. Het projectplan moet minimum drie werkingsjaren bevatten, waarvan de eerste twee werkingsjaren worden gesubsidieerd. Het totale krediet van deze oproep is 500.000 euro.

Aanvraag klein project

Sportclubs kunnen tot 1 februari 2023 een klein project indienen via het participatieplatform ‘Deel je idee’.

De maximale subsidie per geselecteerd project is 2500 euro. Voor de tien beste projecten samen is er dus een maximaal budget van 25.000 euro beschikbaar.