Projectoproep I See / Idea / I Do

Als jongere weet je wat er in je buurt leeft en zit je boordevol ideeën om die te verbeteren. Heb jij ook vaak zin om initiatief te nemen en zo samen met andere jongeren mee de toekomst te bepalen? Je weet goed wat je wil, maar vindt niet altijd de juiste weg, methode, middelen of ondersteuning die nodig zijn om jouw goed idee om te zetten in een concreet en duurzaam initiatief?

Dan is deze projectoproep iets voor jou!

Met deze oproep wil het Koningin Mathildefonds zich richten op de verbindende kracht die uitgaat van samenwerken aan je buurt. We willen jou en jongeren uit uiteenlopende milieus de nodige ondersteuning bieden, zodat jullie je samen kunnen inspannen, engageren en oplossingen bedenken voor een maatschappelijk probleem bij jou in de buurt. Bijzondere aandacht gaat naar het actief betrekken van de minst zichtbare en de meest geïsoleerde jongeren.

Welke ondersteuning mag je verwachten?

  • Een professionele coaching, bestaande uit collectieve workshops en individuele coaching, gespreid over een tiental maanden om je te begeleiden bij het omzetten van je idee naar een initiatief met concrete impact op je buurt.
  •  Een financiële ondersteuning van € 3.000 tot € 7.000
  • Bovenop deze ondersteuning krijg je project de kans om bekroond te worden met de Koningin Mathildeprijs, goed voor € 10.000.

Voor wie?

De oproep richt zich tot alle Belgische niet-commerciële organisaties – zowel mature als jonge startende -, die zich in België richten tot jongeren, met een bijzonder accent op meisjes en jongens in een kwetsbare situatie (ongeacht de aard van de kwetsbaarheid).

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be