Podcast Lokaal Sportbeleid: Wat is het fijn om redder te zijn

Redder, wat een bijzonder mooi beroep. Helaas hebben zwembaden het niet gemakkelijk om redderspersoneel te vinden en is er een algemeen tekort aan gediplomeerde redders. Hoog tijd om hier verandering in te brengen en het knelpuntberoep redder in de kijker te zetten. Netwerk Lokaal Sportbeleid sprak met enkele zwembadbeheerders en ervaren redders uit Beerse en Waregem.

Redder, een knelpuntberoep

Zwembaden, openluchtbaden en provinciale domeinen vinden heel moeilijk redders. Redders zijn nochtans een essentiële schakel voor het openhouden van deze zwemgelegenheden. Sinds 2010 is het beroep Hoger Redder een knelpuntberoep en dat is anno 2022 nog steeds zo. Hoog tijd om hier verandering in te brengen en het knelpuntberoep redder in de kijker te zetten.

Dit doen we vandaag samen met enkele enthousiastelingen die meer kunnen vertellen waarom redder een geweldig beroep is en wat de job precies inhoudt. Ief Van Gompel is sportfunctionaris en beheerder sportinfrastructuur in de gemeente Beerse. Mats en Bart zijn er in het gemeentelijke zwembad redder. Maxim Himpe is zwembadbeheerder in Waregem. Werner is redder in de West-Vlaamse stad. Tot slot zit Charlotte Hoedemaekers, projectmedewerker bij Netwerk Lokaal Sportbeleid ook mee aan tafel. Veel luisterplezier!

Beluister Podcast Lokaal Sportbeleid via volgende kanalen:

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Charlotte Hoedemaekers
Charlotte Hoedemaekers Projectmedewerker T 03 780 91 07 charlotte@lokaalsportbeleid.be