Netwerk Lokaal Sportbeleid is op zoek naar pioniers circulair bouwen

Prikkelt circulaire vrijetijdsinfrastructuur je interesse? Heb je een circulair bouwproject in de stijgers of op de tekentafel? Dan nodigen we jou graag uit om samen met verschillende actoren uit de vrijetijdsector en enkele advies- en ingenieursbureaus een traject te doorlopen.  

Het traject 

Binnen het project Circularia slaat ORI de handen in elkaar met lokale ambtenaren actief in sport-, jeugd- en culturele infrastructuur. We komen een viertal keer samen in het komende jaar. Dit met als doel samen kritische succesfactoren te definiëren voor processen in de circulaire bouweconomie, van idee tot gebruik. Door verwachtingen en begrippenkader op elkaar af te stemmen bouwen we aan vertrouwen tussen bouwkant en gebruikerskant. Daarnaast krijgen we een beter begrip van de mogelijkheden en voordelen van circulair bouwen.  

Doel van het traject 

  • Aan het einde van het traject hopen we een aantal inzetbare tools te kunnen afleveren die lokale besturen tonen hoe ze met circulaire projecten kunnen starten in de vrijetijdsinfrastructuur.  
  • Interessante contacten te leggen tussen vrijetijdsactoren, en advies- en ingenieursbureaus. 
  • Circulair bouwen goed te kunnen uitleggen. Dit zodat vrijetijdsactoren het kunnen afwegen tegen traditioneel bouwen.  

Partners van het traject 

Als je aanschuift aan deze tafel ben je in goed gezelschap! Bataljong en cult! zullen denkers uit respectievelijk jeugd en cultuur meebrengen. ORI zorgt voor interessante vertegenwoordiging uit de bouwsector. Heel veel verschillende invalshoeken dus, om een boeiende uitwisseling te garanderen. Het hele proces wordt in goeie banen geleid door IDEA Consult.  

Zin om mee te doen?  

Contacteer Klaas, vertel hoe jij met circulair bouwen in contact bent gekomen of wat je er zo boeiend aan vindt. We contacteren je daarna snel met nieuws of er nog een plekje is aan de tafel.  

Heb je geen tijd om deel te nemen, maar wel een goed voorbeeld? Stuur het gerust door!  

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Klaas Verstraete
Klaas Verstraete Medewerker zwembaden en sportinfrastructuur klaas@lokaalsportbeleid.be