Mee aan tafel met Europese sportbeleidsmakers in het Europees Parlement?

De International Sport and Culture Association (ISCA), JOGG/YHC en Schuttelaar & Partners (S&P), in samenwerking met Europarlementslid gastheer Tomasz Frankowski (EPP, Polen), nodigen diverse stakeholders uit voor het evenement, European Action for a HealthyLifestyle4All, dat plaatsvindt op maandag 27 juni 2022, van 14.00 uur tot 16.00 uur in het Europees Parlement in Brussel.

Bijna twee derde van de volwassenen en 1 op de 3 kinderen in de Europese regio van de WHO kampt met overgewicht of obesitas, en deze percentages stijgen nog steeds (WHO European Regional Obesity Report 2022). Tijdens de coronapandemie is de situatie nog verder verslechterd, vooral voor de jongere generatie, als gevolg van de sterk toegenomen lichamelijke inactiviteit, ongezonde voedselinname, obesogene omgevingen, psychisch leed en slechte levenskwaliteit.

Het voortduren van een dergelijke ongezonde levensstijl heeft geleid tot een sterke toename van niet-overdraagbare en chronische ziekten in heel Europa, wat een echte wereldwijde uitdaging voor de samenleving is geworden en ons dwingt om oplossingen te zoeken.

Daarom komen op maandag 27 juni 2022 ISCA, JOGG/YHC en S&P en ondersteunende partners samen, om over te gaan tot actie zodat een overgang naar een gezondere levensstijl voor alle Europeanen mogelijk wordt gemaakt. In samenwerking met het maatschappelijk middenveld, beleidsmakers en de industrie, wordt zo een gesprek op gang gebracht over het belang om noodzakelijke veranderingen teweeg te brengen zodat dat mensen betere keuzes kunnen maken en actiever kunnen worden.

Ook u kan hieraan deelnemen. Registreer zo snel mogelijk uw deelname via deze link en laat ook EU Sport Link (bart.verschueren@eusportlink.be) weten dat u wenst deel te nemen.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Bart Verschueren
Bart Verschueren Coördinator EU Sport Link T 0486 76 28 03 bart.verschueren@eusportlink.be