Maand van de Sportparticipatie & Trefdag Sportparticipatie: schrijf je snel in!

Van maandag 21 november 2022 tot en met vrijdag 16 december 2022 vindt de derde editie plaats van de Maand van Sportparticipatie. De zevende Trefdag Sportparticipatie valt binnen deze maand op donderdag 8 december 2022.

Een maand waarin de leden van de werkgroep Sportparticipatie, heel wat partnerorganisaties, inspirerende sprekers, het Expertisecentrum Buurtsport en het team jou handvaten aanreiken om nog laagdrempeliger te werken en nog meer mensen, ook de minder kansrijke en kwetsbare groepen, aan het sporten en bewegen te krijgen in het zwembad, in de sporthal, in de sportclubs en in hun eigen buurt.

Tijdens de Maand van de Sportparticipatie komen sprekers je met veel enthousiasme iets vertelleniets leren of met iets helpen, telkens met veel mogelijkheid voor uitwisseling en netwerking. De focus ligt daarbij op zowel grote als kleine gemeenten, eenmansdiensten en grote teams, doorwinterde sportfunctionarissen en starters.

Maar ook sportpromotoren, lesgevers, sportfunctionarissen, buurtsportwerkers, beleidsverantwoordelijken, beheerders, vrijetijdscoördinatoren, sociaal werkers, sportfederaties, vertegenwoordigers van koepelorganisaties, jeugdconsulenten, preventiediensten, kinderopvangcoördinatoren … Iedereen is meer dan welkom! 

Hoogtepunt van deze maand wordt de Trefdag Sportparticipatie, een dag waarbij je op een vlotte en speelse manier heel veel inspiratie krijgt. Je ontdekt onder meer verhalen en tips en tricks uit de praktijk die ook in jouw gemeente een verschil zullen maken. Dit is dé plaats om samen met collega’s uit heel Vlaanderen en Brussel ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Aanbod met de steun van Sport Vlaanderen.

Bedrijven

Ben je bedrijfspartner van Netwerk Lokaal Sportbeleid en ben je geïnteresseerd om als sponsor aanwezig te zijn op de Trefdag Sportparticipatie? Neem dan contact op met collega Rozemarijn Van Meirvenne. Zij beantwoordt al jullie vragen en legt de mogelijkheden uit.

Volgende bedrijfspartners zijn alvast aanwezig op de Trefdag Sportparticipatie:

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be