Maand van de Sportparticipatie 2021

Een maand waarin de leden van de werkgroep Sportparticipatie, heel wat partnerorganisaties, inspirerende sprekers, het Expertisecentrum Buurtsport en het team jou handvaten aanreiken om nog laagdrempeliger te werken en nog meer mensen, ook de minder kansrijke, aan het sporten en bewegen te krijgen in het zwembad, in de sporthal, in de sportclubs en in hun eigen buurt.

Sprekers komen je met veel enthousiasme iets vertelleniets leren of met iets helpen, telkens met veel mogelijkheid voor uitwisseling en netwerking. De focus ligt daarbij op zowel grote als kleine gemeenten, eenmansdiensten en grote teams, doorwinterde sportfunctionarissen en starters.

Maar ook sportpromotoren, lesgevers, sportfunctionarissen, buurtsportwerkers, beleidsverantwoordelijken, beheerders, vrijetijdscoördinatoren, sociaal werkers, sportfederaties, vertegenwoordigers van koepelorganisaties, jeugdconsulenten, preventiediensten, kinderopvangcoördinatoren … Iedereen is meer dan welkom! 

#MaandvdSportparticipatie – Editie 2021

De editie in 2021 loopt van 15 november 2021 tot en met vrijdag 10 december 2021 en verloopt volledig online, net zoals editie 2020. Wil je een bepaald thema bespreken, schuif je graag jouw praktijkkennis naar voor of ken je een inspirerende spreekster… aarzel niet om contact op te nemen met één van de leden van de werkgroep Sportparticipatie, of met jouw contactpersoon binnen het team van het Netwerk Lokaal Sportbeleid.

De Maand van de Sportparticipatie is een in coronatijd uitgewerkt alternatief voor de tweejaarlijkse Trefdag Sportparticipatie, een aanbod dat in 2008 voor het eerst werd aangeboden. De eerstvolgende Trefdag Sportparticipatie zal aangeboden worden eind 2022, netjes binnen de Maand van de Sportparticipatie.

Programma

Het volledige programma vind je op deze pagina. Schrijf tijdig in.

Sommige sessies zullen namelijk snel volzet zijn! Alle webinars, online uitwisselingen en -vormingen kan je gratis volgen.

Wil je iets toevoegen aan de Maand van de Sportparticipatie? Laat het ons snel weten! Of plaats jouw praktijkvoorbeeld op social media met #MaandvdSportparticipatie.

Aanbod met de steun van Sport Vlaanderen.

Download hier de brochure van de Maand van de Sportparticipatie 2021