Generatie Rookvrij bestaat 3 jaar

Hoera, Generatie Rookvrij bestaat drie jaar! Dat is al drie jaar werken aan rookvrije speel-en sportterreinen, kinderboerderijen, jeugdbewegingen, schoolomgevingen, zorginstellingen … voor opgroeiende kinderen en jongeren.

Drie jaar Generatie Rookvrij

Generatie Rookvrij is een initiatief van de Alliantie voor een Rookvrije Samenleving, een samenwerkingsverband van negen Belgische organisaties die van niet-roken de norm willen maken en dat voor alle bevolkingsgroepen.

Intussen zijn we uitgegroeid tot een brede beweging van burgers en organisaties die streven naar een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken. Maar liefst 153 gemeenten en organisaties bouwen al met ons mee aan een rookvrije wereld.

Wat is ons doel?

Ons gezamenlijk streefdoel? Alle kinderen geboren sinds 2019, ons geboortejaar, in elke opgroeifase beschermen tegen (passief) roken. Zo wordt rookvrij opgroeien vanzelfsprekend en niet-roken de norm.

Daarom willen we zoveel mogelijk rookvrije omgevingen op plaatsen waar kinderen en jongeren komen zoals speel- en sportterreinen, jeugdverenigingen, kinderboerderijen, schoolomgevingen, parken, ziekenhuisdomeinen … Want door niet meer te roken in het zicht van kinderen, maak je hen weerbaarder om later niet zelf te gaan roken.

Jouw engagement als verjaardagscadeau

Over 15 jaar zijn de kinderen die werden geboren in 2019 volwassen. Als zij het geluk hadden op te groeien in rookvrije omgevingen, zullen zij de eerste rookvrije generatie vormen. Jij kan ons helpen dit doel te bereiken! Dat kan als charterpartnerlabelhouder of door je als individu in te zetten voor een rookvrije toekomst voor onze kinderen en jongeren.

Schenk jij Generatie Rookvrij dit onvergetelijk verjaardagscadeau?