Ga als lid van Netwerk Lokaal Sportbeleid naar Interbad

Interbad: Water is our element – ​​Competence is our offer

Interbad komt in een stroomversnelling / Nieuwe onderwerpen en nieuwe partners / Internationaal saunacongres wordt gelijktijdig gehouden

Interbad is van 25 tot 28 oktober 2022 voor de 29e keer het ontmoetingspunt voor de zwembad-, sauna- en spa-industrie. Samen met de Duitse vereniging voor de recreatie- en geneeskrachtige badindustrie biedt Messe Stuttgart de industrie een ideaal platform met een combinatie van een beurs, een congres en een aantrekkelijk begeleidend programma. Op interbad presenteren exposanten hun productinnovaties, ontwerpen en technologieën op het gebied van zwembaden, wellness, sauna’s en spa’s aan geïnteresseerde vakbezoekers. “Na de gedwongen pauze als gevolg van de coronapandemie, staan ​​we allemaal te popelen om elkaar te ontmoeten op het volgende interbad in Stuttgart”, zegt Christian Mankel, directeur van de Duitse Vereniging voor de Recreatie- en Medicinale Badindustrie. Hij voegde toe: “Er gebeurt momenteel veel in de zwembad- en wellnessindustrie. Het potentieel op het gebied van digitalisering, energie-efficiëntie en klimaatbescherming, dat vorig jaar tijdens de Innovatiedagen werd aangetoond, heeft zich zeer snel ontwikkeld en zullen dit jaar ook de speerpunten van ons congres vormen. De investeringsbereidheid van de industrie en de vraag naar technische discussies, netwerken, de live ervaring van technische ontwikkelingen en innovaties voor zwembaden, sauna’s en wellness zijn extreem hoog.”

Positieve reacties en bekende en nieuwe onderwerpen

“Interbad is een succesverhaal dat met zijn onderwerpen op de hoogte blijft van de tijd en ook dit jaar een toekomstgericht momentum zal bieden voor de komende uitdagingen”, aldus Claudia Döttinger, vice-president van Messe Stuttgart. Joachim Sauter, Divisiedirecteur Gastronomie, Geneeskunde, Onderwijs en Duurzaamheid, bevestigde: “De positieve reacties van exposanten geven het belang van interbad aan voor de industrie en zijn onderwerpen, maar ook het blijvende belang van handelsbeurzen.” Het projectteam begint momenteel met het toewijzen van vloeroppervlak in de zalen en het zoeken naar onderwerpen voor opname in het begeleidende programma van interbad. Een ander integraal onderdeel van interbad is het congres voor zwembad- en badtechnologie, dat wederom zal plaatsvinden in het ICS International Congress Center Stuttgart. Tijdens interbad verwelkomt de International Sauna Association (ISA) haar leden voor het eerst op het congres. Een ander hoogtepunt is de uitreiking van de Public Value Award van de DGfdB met de Duitse Olympisch zwemkampioen, Dr. Michael Groß als keynote spreker over het thema “Sport en commercie”.

Ga als lid van Netwerk Lokaal Sportbeleid naar Interbad

Netwerk Lokaal Sportbeleid kan 1 lid uit ons netwerk richting de Interbad beurs in Stuttgart (25 tot 28 oktober 2022) sturen. Ben jij graag aanwezig op deze vakbeurs? Stuur jouw motivatie naar niels@lokaalsportbeleid.be en wie weet sta jij binnenkort wel te netwerken op deze vakbeurs.

De enige voorwaarde is wel dat je een sfeerverslag voor Netwerk Lokaal Sportbeleid maakt. Wat zijn jouw indrukken? Wat is jou opgevallen? Welke nieuwe trends worden voorspeld in 2022? We willen namelijk bijzonder graag een inhoudelijk artikel maken van deze beurs om later met ons netwerk te delen.

Over Interbad

Interbad, de internationale vakbeurs voor zwembaden, sauna’s en spa’s, is ’s werelds belangrijkste ontmoetingsplaats voor de sector van de openbare zwembaden en een van de drie belangrijkste vakbeurzen voor alle behoeften van particuliere zwembadeigenaars. Wereldwijd is het de vakbeurs met het grootste productaanbod in de saunasector. Meer dan 400 exposanten presenteren op 35.000 vierkante meter hun uitgebreide productassortiment op het gebied van openbare zwembadbouw, zwembadtechniek, zwembaden, sauna, spa en privé-spa. Ongeveer 15.000 bezoekers uit meer dan 60 landen zullen zich informeren over de nieuwste producten, trends en toekomstgerichte ideeën. Meer dan 90 lezingen, workshops en discussierondes in vier evenementen in het congres- en voorprogramma ronden het programma af. De volgende interbad vindt plaats van 25 tot 28 oktober 2022 in Messe Stuttgart.