De Week van de Motoriek start binnenkort

Stimuleer een leven lang sporten en bewegen

Kenniscentrum Sport & Bewegen organiseert voor het vierde jaar op rij de Week van de Motoriek om het belang van sport en bewegen onder de aandacht te brengen. Volgens de laatste cijfers van het CBS en RIVM voldeed in 2022 slechts 44% van de Nederlandse bevolking van 4 jaar of ouder aan de beweegrichtlijnen. Daarom staat 6 tot en met 9 november volledig in het teken van: Stimuleer een leven lang sporten en bewegen. Voldoende bewegen is belangrijk voor iedereen, van jong tot oud. Jonge kinderen hebben voldoende en veelzijdig bewegen nodig voor een gezonde ontwikkeling. Bij volwassenen helpt bewegen ons fit en gezond te houden en vitaal ouder te worden, fysiek én mentaal.

Tijdens de Week van de Motoriek kunnen beleidsmakers en -medewerkers een live event bezoeken en voor de sport- en beweegprofessionals zijn er meerdere webinars te volgen. Deze webinars bieden verdieping en een praktische vertaalslag op de thema’s levensfases, leefomgeving en kansengelijkheid. Professionals uit beleid, wetenschap en praktijk delen tijdens de week hun kennis, onder leiding van dagvoorzitter en tafelhost Suse van Kleef.

Kenniscentrum Sport & Bewegen organiseert opnieuw de Week van de Motoriek om het belang van sporten en bewegen onder de aandacht te brengen. Anneloes Leppers, projectleider Week van de Motoriek bij Kenniscentrum Sport & Bewegen: “Vanuit onze kennisrol doen we dat door kennis uit praktijk, beleid en wetenschap toepasbaar te maken voor professionals. Tijdens de week delen we inspirerende voorbeelden, nieuwe inzichten en praktische tips voor iedereen die zich inzet voor beweegstimulering in sport en bewegen, van jong tot oud. Zij kunnen onze kennis en producten direct inzetten in hun werk, maken het verschil en helpen bewegen een vanzelfsprekend onderdeel van ieders dag te maken. ”

Programma Week van de Motoriek

Op maandag 6 november trapt Kenniscentrum Sport & Bewegen de week af met een live event gericht op beleidsmakers en – medewerkers in Hal 22, Utrecht. Tijdens een interactieve middag krijgen beleidprofessionals nieuwe kennis, inzichten en handvatten aangereikt om sport en bewegen hoger op de agenda te krijgen en een vast onderdeel te laten zijn in beleid. De dagen erna (7 tot en met 9 november), verschuift de focus naar de praktijk. Er vinden dan een zevental webinars plaats. Vanuit de studio gaat Suse van Kleef in gesprek met een breed scala aan experts. Van hoogleraren, gymdocenten, ervaringsdeskundigen tot aan pedagogisch medewerkers. Professionals uit het sport- en beweegwerkveld kunnen zich kosteloos aanmelden voor de gehele week.

Meer informatie over het programma en over de sprekers die aan het woord komen, is te vinden op de website: www.weekvandemotoriek.nl