De eerste groepsaankopen van Sport Vlaanderen zijn bekend

In de zomerperiode kan je de eerste investeringen doen via deze raamovereenkomsten. 

Minister Weyts biedt geïnteresseerde sportaanbieders (lokale besturen, clubs, private sector, verenigingen …) binnenkort de mogelijkheid om in een groepsaankoop voor sportinfrastructuur, en dan voornamelijk buitensportinfrastructuur, te stappen. Een groepsaankoop is een uitgelezen manier om kwalitatieve sportinfrastructuur aan te kopen aan een lage(re) prijs.

Elke aankoop van sportinfrastructuur die kadert binnen thema’s als energie, klimaat, sportieve publieke ruimte en ongebonden sport, komt in aanmerking voor de groepsaankoop.

Zo krijgen lokale besturen en sportclubs de kans om onder meer kunstgrasvelden, Finse pistes, beachterreinen, robotmaaiers … aan te kopen. Eens de winnende leverancier(s) bepaald zijn kan je als lokaal bestuur of sportclub een bestelling plaatsen en hopelijk een fikse korting krijgen op de aankoopfactuur.

Binnenkort kan je inschrijven voor de groepsaankoop. Op deze pagina van Sport Vlaanderen vind je een eerste overzicht. Binnenkort worden er nog enkele gelanceerd.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Lien Van Belle
Lien Van Belle Stafmedewerker T 03 780 91 07 lien@lokaalsportbeleid.be