Programma woensdag 27 april 2022

Ontdek op deze pagina het programma van woensdag 27 april 2022.

PLENUM
Verwelkoming door Cindy Winters en Habib El Ouakili
Sport-talkshow met Ruben Van Gucht als host en Peter Cousaert, Tomas Van Den Spiegel en Anouk Doore als gasten
TIJDSBLOK: 10u00 – 12u00
SESSIETITELSOORT
Sessie 1Een nieuwe adviesraad in de praktijkPraktijkvoorbeelden
Sessie 2Work-lifebalance, meer dan ‘Sporten op het werk’Praktijkvoorbeelden + Uitwisseling
Sessie 3Netwerkcarroussel Sportpromotie en BeheerUitwisseling
Sessie 4Green Deal Sportdomeinen: efficiënt watergebruikLezing
Sessie 5Getting Things DoneLezing
Sessie 6Trage wegen, sportieve kansenLezing
Sessie 7De kracht van vechtsport als middel in jouw gemeenteLezing + Uitwisseling
Sessie 8Bezoek aan zwembad Kapermolen (! 13u30 – 15u15)Bezoek
Bedrijfstafel 1Lumosa Touch – Een intuïtieve manier om uw verlichting
aan te sturen (! 13u30 – 13u50)
Bedrijfstafel
TIJDSBLOK: 13u30 – 14u30
SESSIETITELSOORT
Sessie 9Een plaats voor sociaal-sportieve praktijkenLezing
Sessie 10Tijd voor topsportbeleidLezing + Uitwisseling
Sessie 11Circulair bouwen is focussen op de toekomstLezing
Sessie 12Nieuwe pakketten voor jouw sportactiviteiten(Inter)actieve sessie
Sessie 13Getting Things DoneLezing
Sessie 14Clubgrade versterkt je sportclubLezing
Thematafel 1Urban sportUitwisseling
Bedrijfstafel 2Hahbo bouwt nieuwe circulaire jeugdlokalen (! 14u45 – 15u05)Bedrijfstafel
Bedrijfstafel 3Lovanhop – Robotmaaien op GPS op sportvelden (! 15u15 – 15u35)Bedrijfstafel
TIJDSBLOK: 14u45 – 15u45
SESSIETITELSOORT
Sessie 15Regiovorming in wordingLezing
Sessie 16Exit verenigingswerk: wat nu?Lezing
Sessie 17Van calistenicspark tot mobiele sportcontainerPraktijksprekers
Sessie 18Subsidiereglementen over diensten heenPraktijksprekers
Sessie 19Mediagebruik inzetten voor 16- tot 23-jarigenLezing
Sessie 20Je zwembad in de markt zetten!Lezing
Thematafel 2Tools en projecten veilig en gezond sportenUitwisseling
Bedrijfstafel 4Signify – Comfortabel en veilig sporten! (! 16u00 – 16u20)Bedrijfstafel
Bedrijfstafel 5WaterVision – Optimale sfeer door licht boven en onder water (! 16u30 – 16u50)Bedrijfstafel
TIJDSBLOK: 16u00 – 17u00

TIJDSBLOK: 10u00 – 12u00

Verwelkoming (Plenum)

Verwelkoming door:

Sport-talkshow met Ruben Van Gucht

Sportjournalist Ruben Van Gucht gaat met drie boeiende gasten in gesprek. Elke gast belicht vanuit zijn of haar invalshoek verschillende thema’s rond lokaal sportbeleid. Bovendien vertalen we deze thema’s naar de context van lokale besturen, zodat jij geïnspireerd wordt en ermee aan de slag kan gaan!

Peter Cousaert

Gast 1: Peter Cousaert

“De eeuw van de samenwerking, zo noemen verschillende auteurs de 21ste eeuw. Ook lokale besturen werken in deze realiteit. Meer en meer worden lokale besturen geappelleerd op hun regierol.”

Peter Cousaert is meer dan zestien jaar actief bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en heeft een voorliefde voor het lokale niveau. Hij werkte de voorbije jaren sterk rond breed lokaal sociaal beleid, in verbinding met belendende beleidsdomeinen. Als diensthoofd van de dienst Samenleven en Beleven heeft hij de kans om deze verbindingen nog sterker te leggen.

Peter verdiepte zich de voorbij jaren in de wijze waarop organisatienetwerken kunnen helpen bij het aanpakken van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hij bracht de theorie samen met lokale besturen in de praktijk en zette in op de rol van de lokale besturen in de genetwerkte samenleving.

Gast 2: Tomas Van Den Spiegel

“Oogkleppen en tunnelvisie zijn de grootste vijanden die een organisatie vandaag kan hebben.”

Tomas Van Den Spiegel is sinds 2018 CEO van Flanders Classics, een belangrijke organisator van wielerwedstrijden. Hij is voormalig Belgisch professioneel basketbalspeler en is ambassadeur voor de Special Olympics. Als Slimste Mens ter Wereld 2012 en met een intermezzo in de digitale sportmarketing kan je van hem zeker een boeiende bijdrage verwachten in ons panel.

Linkedin Tomas Van Den Spiegel
Twitter Tomas Van Den Spiegel @tomasvds

Tomas Van Den Spiegel – © Gregory Van Gansen / Photo News
Anouk Doore

Gast 3: Anouk Doore

“Dare to be a high performer – dare to be healthy.”

Anouk Doore is één van de weinige landgenoten die ski-alpinisme beoefende op een hoog niveau, letterlijk en figuurlijk. Ski-alpinisten beklimmen bergen en skiën ze af. Anouk inspireert en geeft inzicht in de raakvlakken tussen sport & business en tussen lichaam & geest. Ze kent zowel de sport- als de bedrijfswereld aangezien ze wedstrijdsport en een professionele job bijna continu gecombineerd heeft. Beiden hebben veel gemeen, denk maar aan het geven van feedback, leren uit fouten, vertrouwen, focus op doelen, teamwork … Beweging is ook cruciaal voor de werking van onze hersenen. Lichaam en geest zijn volledig verweven. Anouk zal je inspireren en inzichten delen, maar ook praktische tips geven die je zelf kan toepassen in je carrière en je leven. Krijg een boost om de beste versie van jezelf te worden!

TIJDSBLOK: 13u30 – 14u30

Sessie 1: Een nieuwe adviesraad in de praktijk

Soort: Praktijkvoorbeelden

Advies- en sportraden zijn nog vaak ouderwetse structuren. In deze sessie laten we twee gemeenten aan het woord die hun adviesverlening en betrokkenheid van hun burgers in vraag hebben gesteld. Beide gemeenten hebben hun sportraad vernieuwd en hervormd. Zit jij met gelijkaardige uitdagingen? Kom dan zeker luisteren hoe andere gemeenten hiermee aan de slag zijn gegaan.

Steden / gemeenten aan het woord:
Stad Sint-Niklaas
Gemeente Sint-Lievens-Houtem

Sessie 2: Work-lifebalance, meer dan ‘Sporten op het werk’

Soort: Praktijkvoorbeelden + Uitwisseling

Sportregio Antwerpse Kempen werkt samen met “Fitbees” aan een beter jaar. Met het project “Investeer in jezelf”
maken ze tijd voor een betere levensstijl. Gezond@Brasschaat legt dan weer de focus op de fysieke en mentale gezondheid voor iedere werknemer, bouwt een welzijnsbeleid verder uit en zorgt ervoor dat het Globaal preventieplan en de gerelateerde jaaractieplannen up-to-date blijven. Een beleidsmatige visie voor een work-lifebalance OP het werk. Wissel mee uit over hoe jouw gemeente hier verdere stappen in kan ondernemen.

Sprekers:
Sofie Cools | Deskundige Sport Brasschaat
Kristian Vander Mast | Consulent Sport Brecht

Sessie 3: Netwerkcarroussel Sportpromotie en Beheer

Soort: Uitwisseling

Sportdienst zoekt sportieve collega’s (m/v/x) voor uitwisseling goede praktijken! Uitwisselen van informatie met je collega’s kan een aanzet zijn tot een blijvend sterk netwerk van nieuwe contacten en kan je blik verruimen. Benieuwd naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe collega’s binnen de sport? Kom dan zeker naar dit netwerkmoment! Zowel voor starters als seniors!

Georganiseerd door:
Jong Netwerk Lokaal Sportbeleid

Sessie 4: Green Deal Sportdomeinen: efficiënt watergebruik

Soort: Lezing

Water is een hoofdthema van de Green Deal Sportdomeinen. Terecht. Een goede waterhuishouding vormt de basis van een degelijk sportdomein, op en naast het veld. Je krijgt voorbeelden en tips voor innovatieve ingrepen voor de aanleg en beheer van sportdomeinen beter bestand te maken tegen droogte of overvloedig regenweer.

Sprekers:
Aqua Flanders | De Federatie van Vlaamse waterbedrijven en rioolbeheerders is één van de deelnemers aan de Green Deal Sportdomeinen. In deze sessie brengen ze diverse lopende of geplande cases van hun leden, de drinkwaterbedrijven. Ze gaan ook in op wat drinkwaterbedrijven voor gemeenten kunnen betekenen voor efficiënt watergebruik op buitensportterreinen en op actueel beleid in Vlaanderen.
De sessie wordt ingeleid en gemodereerd door David Nassen, projectcoördinator van de Green Deal Sportdomeinen en Senior Consultant bij IDEA Consult.

Sessie 5: Getting Things Done

Soort: Lezing

Mensen hebben tegenwoordig erg veel aan hun hoofd. Efficiënte tijdsbesteding wordt daarom steeds belangrijker. Tijdens deze sessie neemt Maarten De Block je mee in de wondere wereld van Getting Things Done. Aan de hand van tips en tricks leer je de focus in je werk te bewaren. Dit is dezelfde sessie als sessie 13.

Spreker:
Maarten De Block | Maarten is ondernemer, productiviteitstrainer en auteur. Hij is gepassioneerd door Drupal, personal development en hernieuwbare energie. Ontdek meer over Maarten op zijn Linkedin en via productief.eu.

Sessie 6: Trage wegen, sportieve kansen

Soort: Lezing

Talloze trage wegen wachten op sportieve kansen. Trage wegen bieden gezonde, actieve verplaatsingsmogelijkheden in de stad en op het platteland. Wat kan je als gemeente doen met deze (verborgen) wirwar? Trage wegen vzw vertelt je hoe ze samen met verschillende lokale overheden aan de slag gingen.

Sprekers:
Zowie Vangeel | Trage Wegen vzw

Sessie 7: De kracht van vechtsport als middel in jouw gemeente

Soort: Lezing + Uitwisseling

Tijdens deze interactieve sessie gaan we in op het gebruik van vechtsport als middel en de toepassing ervan zoals we deze nu zien binnen het vechtsportlandschap. Je krijgt een preview van het begeleidingstraject rond deze thematiek, waarin vechtsportclubs worden begeleid bij het uitwerken en uitdiepen van hun ‘vechtsport als middel’ visie.

Georganiseerd door:
Risicovechtsportplatform

Sessie 8: Bezoek aan zwembad Kapermolen (! 13u30 – 15u15)

Soort: Bezoek

Hasselt opende in 2016 een nieuw zwembad. Een Design & Build opdracht met nadien een keuze om het beheer in eigen handen te houden. Een bezoek aan het zwembad toont jou hoe het zwembad gerund wordt en wat de voor- en nadelen zijn van een dergelijke structuur. Verplaatsing te voet.

Georganiseerd door:
Stad Hasselt

Bedrijfstafel 1: Lumosa Touch – Een intuïtieve manier om uw verlichting aan te sturen (! 13u30 – 13u50)

Soort: Bedrijfstafel

Lumosa Touch is een interactieve webapplicatie om de LED-verlichting van Campo Sportivo op een eenvoudige, snelle en gebruiksvriendelijke manier aan te sturen. In één oogopslag ziet u uw gehele sportpark met corresponderende velden via een duidelijke overzichtskaart. Door middel van eenvoudige handelingen regel je de verlichting over dit specifieke veld.

TIJDSBLOK: 14u45 – 15u45

Sessie 9: Een plaats voor sociaal-sportieve praktijken

Soort: Lezing

Sport als doel of sport als middel? Een eindeloze discussie. Maar heel wat initiatieven hebben een duidelijke extra-sportieve meerwaarde. Hoe kan je als lokaal bestuur hierop inspelen, er een kader voor creëren en andere diensten erbij betrekken?

Spreker:
Pascal Delheye | Co-auteur en bezieler van de Praktijkgids sociaal–sportief werk

Sessie 10: Tijd voor topsportbeleid

Soort: Lezing + Uitwisseling

Topsport een plaats geven in een lokaal beleid is niet altijd eenvoudig. Een beleid naar een bepaalde elite in een stad of gemeente wordt afgewogen ten opzichte van een groot aantal mensen in beweging zetten. Kortrijk maakte een duidelijke keuze om o.a. via clubondersteuning een doorgedreven topsportbeleid op te zetten. We wisselen ook uit over de inspanningen in jouw gemeente richting topsportclubs of -infrastructuur.

Spreker:
Romanie Poté | Projectleider Topsport en Sportevents Kortrijk

Sessie 11: Circulair bouwen is focussen op de toekomst

Soort: Lezing

Een lokaal bestuur wil toekomstgericht en dus circulair bouwen. In de praktijk blijkt dat een moeilijk vraagstuk.
Waar zitten kansen om kleine stappen te zetten of hoe aan te pakken bij grote projecten? Vanuit het project Circularia geven we inzichten samen met de sector van ingenieurs- & adviesbureaus.

Sprekers:
ORI | De sectororganisatie van advies- en ingenieursbureaus in België zette het project Circularia op rond circulair bouwen en vrijetijdsvoorzieningen.
De sessie wordt ingeleid en gemodereerd door David Nassen, procesbegeleider van het project Circularia en Senior Consultant bij IDEA Consult.

Sessie 12: Nieuwe pakketten voor jouw sportactiviteiten

Soort: (Inter)actieve sessie

Sportwerk Vlaanderen heeft een aantal leuke activiteiten voor sportkampen of sportdagen. In deze sessie hoor je de aanpak naar sportdiensten en ga je ook zelf aan de slag. Een sessie waar je aan den lijve kan ondervinden hoe fijn sommige activiteiten zijn zonder je al te veel in het zweet te werken. Dit is dezelfde sessie als sessie 22.

Georganiseerd door:
Sportwerk Vlaanderen

Sessie 13: Getting Things Done

Soort: Lezing

Mensen hebben tegenwoordig erg veel aan hun hoofd. Efficiënte tijdsbesteding wordt daarom steeds belangrijker. Tijdens deze sessie neemt Maarten De Block je mee in de wondere wereld van Getting Things Done. Aan de hand van tips en tricks leer je de focus in je werk te bewaren. Dit is dezelfde sessie als sessie 5.

Spreker:
Maarten De Block | Maarten is ondernemer, productiviteitstrainer en auteur. Hij is gepassioneerd door Drupal, personal development en hernieuwbare energie. Ontdek meer over Maarten op zijn Linkedin en via productief.eu.

Sessie 14: Clubgrade versterkt je sportclub

Soort: Lezing

De sportclub is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar iedereen zich thuis voelt en zich kan ontplooien. Zo’n zalige omgeving ontstaat helaas niet vanzelf, want een sportclub besturen vraagt veel vaardigheden. Niet alleen een club managen is een uitdaging, maar ook intermenselijke thema’s kunnen voor uitdagingen zorgen. Onvoldoende vrijwilligers, ontoereikende communicatie, ouders van leden die niet betrokken zijn… Hoe kan je de sportclubs in jouw buurt helpen om een sterke basis neer te zetten voor de toekomst zodat ze zich kunnen klaarstomen voor de uitdagingen van morgen? We leggen het je graag uit!

Spreker:
Ellen Mallezie | Vlaamse Sportfederatie

Thematafel 1: Urban sport

Soort: Uitwisseling

Onder andere door corona kreeg het outdoor sporten een boost, en het urban sporten in het bijzonder. Gemeenten zoeken naar een goede aanpak en inrichting, federaties geven het een plaats in hun werking en bedrijven kijken hoe ze er kunnen op inspelen.

Toelichtingen door:

 • Stijn Luyten | Technisch Directeur Topsport Breaking Danssport Vlaanderen
  Breaking leeft in Vlaanderen! Deze tot de verbeelding sprekende dansvorm is bij het grote publiek bekend onder de naam breakdance. Vele gemeenten en steden hebben actieve breaking communities of -clubs en gaan reeds samen met hen aan de slag. In 2023, het jaar voor breaking zijn debuut maakt op de Olympische Spelen, wordt Leuven de gaststad voor de organisatie van het officiële WK Breaking.
 • Niels Van Santen | Sporttechnisch coördinator Parkour/Freerunning & sociale projecten Gymnastiek Vlaanderen
  Gymfed zet in op parkour, een uitdagende discipline voor jongens en meisjes, jong en oud. Je hebt het misschien al wel gezien in het straatbeeld: mensen die in de publieke ruimte allerlei sprongen, swings, flips, klimtechnieken … gebruiken om verschillende obstakels te overwinnen. Bij parkour ga je fysiek probleem-oplossend te werk om je persoonlijke uitdagingen te voltooien. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de publieke ruimte, wat enkele interessante vragen met zich meebrengt. Waar zijn ze te vinden? Hoe benader je als lokaal bestuur deze andere vorm van het interpreteren van de ruimte? Hoe speel je in op het stijgend aantal beoefenaars en wat zijn de mogelijkheden om je ruimte inclusief te maken op een manier waarop iedereen zich veilig en thuis voelt? Nadenken over het faciliteren van deze groeiende discipline gaat verder dan het bouwen van gespecialiseerde infrastructuur. Hoe kan het nog? En wat willen jullie graag weten om beter in te spelen op deze trend?
 • Sportdienst Antwerpen | Sportdienst Antwerpen neemt je mee in het verhaal van SPRK rond het faciliteren van Urban Sports. Skaten op het indoor skateparcours, klimmen op de boulderwand of de klimmuur, We Work Out sessies, de wondere wereld van het circus ontdekken, 3×3 basketbal spelen, vrienden ontmoeten in het jeugdhuis of een opleiding volgen als begeleider van sportactiviteiten … Het kan allemaal in SPRK! Hoe zet je een laagdrempelig (urban)sportaanbod op en neem je de sporters van buiten mee naar binnen? Wat zijn de good practices en welke uitdagingen zijn er in het samenhuizen van verschillende organisaties onder 1 dak? Je komt het allemaal te weten.
 • Gemeente Duffel | De gemeente Duffel zette in op de vernieuwing van hun skatepark. Het lokaal bestuur stelde de plannen voor dit skatepark op in nauwe samenspraak met een werkgroep van jongere en oudere skaters. Zowel beginnende als ervaren skaters, maar ook inlineskaters, steppers en zelfs BMX’ers vinden er hun gading. Tijdens de geslaagde opening van het skatepark was er ook aandacht voor andere urban sports.  Voor de verdere uitbouw en promotie van het “Urban Sports Centre Duffel” gaat de gemeente nu in dialoog met de sportfederaties en lokale sportclubs. Immers “een stad zonder urban scene, is een stad zonder toekomst voor jongeren”.

Bedrijfstafel 2: Hahbo bouwt nieuwe circulaire jeugdlokalen (! 14u45 – 15u05)

Soort: Bedrijfstafel

Via een Design & Build-aanbesteding realiseerde Hahbo met haar modulair houtbouwsysteem het prachtige greenfield-project. De keuze van de materialen en technieken; gecombineerd met de unieke look & feel, maken het tot een zeer duurzame, praktische en mooie oplossing!

Bedrijf:
Hahbo nv

Bedrijfstafel 3: Lovanhop – Robotmaaien op GPS op sportvelden (! 15u15 – 15u35)

Soort: Bedrijfstafel

Sinds 2021 heeft Belrobotics een nieuwe robotmaaier op GPS! Graag geven we u wat meer uitleg over de grote voordelen en de nieuwe manier van maaien op sportvelden.

Bedrijf:
Lovanhop

TIJDSBLOK: 16u00 – 17u00

Sessie 15: Regiovorming in wording

Soort: Lezing

Wat gebeurt er allemaal rond de regio’s en hoe ent de sportsector zich hierop? Waar liggen de kansen en de valkuilen? Wie neemt welke rol op? Vele vragen waar je aan de hand van enkele voorbeelden een antwoord op krijgt. (i.s.m. VVSG)

Georganiseerd door:
VVSG

Sessie 16: Exit verenigingswerk: wat nu?

Soort: Lezing

Na de vernietiging van het Grondwettelijk Hof in 2020 was het niet meer mogelijk om belastingvrij bij te verdienen in de sportsector. Ook aan de tijdelijke oplossing, beter bekend onder de naam verenigingswerk, kwam eind 2021 een einde. Vanaf 1 januari 2022 is er een nieuwe regeling in voegen. Als specialist sociaal recht neemt Joris De Wortelaer tijdens deze sessie samen met jou een duik in de nieuwe wetgeving voor verenigingswerk.

Spreker:
Joris De Wortelaer | Advocaat-vennoot bij Bloom Law en assistent aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij is gespecialiseerd in het sociaal recht en volgt het verenigingswerk van dichtbij.

Sessie 17: Van calistenicspark tot mobiele sportcontainer

Soort: Praktijksprekers

Buiten fitnessen. We brengen je het succes van de mobiele sportcontainer van Hasselt en de interessante groei van calistenicsparken. Veel nieuwe buitensportmogelijkheden, en alles met aandacht voor een veilige aanpak en inrichting.

Sprekers:
Robin Van Zwam | Barbenders Belgium, een vzw die de calisthenics sport op de kaart probeert te zetten en alle sympathisanten, beoefenaars, trainers … probeert te verzamelen. Check zeker hun Instagram, website en het artikel dat werd gepubliceerd in het recente Tijdschrift Lokaal Sportbeleid #281 (Een introductie in calisthenics).
Sam Weyns | sportpromotor Stad Hasselt

Sessie 18: Subsidiereglementen over diensten heen

Soort: Praktijksprekers

Subsidiereglementen kunnen ons heel wat tijd kosten, maar kunnen ook een grote steun zijn om eenvoudig en gericht te ondersteunen. Wat als subsidiereglementen over de diensten gelijk lopen? In Oostkamp benadrukken de kernbegrippen ‘verbondenheid’, ‘betrokkenheid’ en ‘toegankelijkheid’ het belang van alle verenigingen als partner in het sociaal weefstel. Net als in Brecht waar de subsidies binnen domein sport, cultuur, jeugd en senioren op elkaar afgestemd zijn.

Sprekers:
Inge Adriaenssens | Coördinator vrije tijd in Brecht
Rika Rits | Expert sport in Brecht
Kurt Boelens | Clusterverantwoordelijke Mens in Oostkamp

Sessie 19: Mediagebruik inzetten voor 16- tot 23-jarigen

Soort: Lezing

Howest zoekt samen met o.a. de stad Brugge uit wat de brede doelgroep van jongeren typeert. Er is immers niet één type jongere. Door ze meer op maat te benaderen en inzicht te hebben in hun drempels tot sportbeoefening kunnen steden en gemeenten hun communicatie en hun promotie-aanbod net voor die doelgroep aanpassen.

Spreker:
Charlotte Van Tuyckom | Docent en onderzoeker verbonden aan de opleiding Sport en Bewegen van Howest + Fitfluencers

Sessie 20: Je zwembad in de markt zetten!

Soort: Lezing

Communiceren in en over je zwembad? Daar denk je beter twee keer over na. Je kan de marketing van je zwembad of sportorganisatie naar een hoger niveau tillen. Houd de focus op de bezoeker en pas enkele eenvoudige principes toe die in deze sessie worden uitgelegd.

Spreker:
Julie Vandenhouweele | MySueño Sport & Health Marketing

Thematafel 2: Tools en projecten veilig en gezond sporten

Soort: Uitwisseling

Op het menu: Een overzicht van kant-en-klare tools rond blessurepreventie en EHBO in de sport, hoe inzetten op alcohol en drugspreventie in de sportclub met Sportivos, gezonde voeding in de sportclub (voor, tijdens en na het sporten) en ethisch en verantwoord sporten!

 • Gezond Sporten Vlaanderen stelt tools voor over gezond sporten waar je als lokaal bestuur zelf je verenigingen kan mee ondersteunen.
 • Het Vlaams Expertisecentrum Alcohol en Drugs (VAD) toont hoe je kan inzetten op alcohol en drugspreventie in de sportclub met Sportivos.
 • Het Vlaams Instituut Gezond Leven stelt het gloednieuwe project “Gezonde voeding in de sportclub” (voor, tijdens en na het sporten) voor.
 • Centrum Ethiek In De Sport (ICES) stelt zijn nieuwe tool voor tegen pesten, en hoe je dit als sportdienst kan inzetten of stimuleren bij verschillende verenigingen.

Toelichtingen door:
Gezond Sporten Vlaanderen
VAD (Vlaams Expertisecentrum Alcohol en Drugs)
Gezond Leven
An De Cock | Beleidsmedewerker bij het Centrum Ethiek in de Sport. Ze ondersteunt sportorganisaties met het uitwerken van een integriteitsbeleid en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe instrumenten over de thema’s grensoverschrijdend gedrag en pesten. Daarnaast is ze actief als casemanager en kunnen sportorganisaties advies inwinnen over hoe ze best omgaan met situaties van grensoverschrijdend gedrag. In het verleden werkte An bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond als Football & Social Responsibility medewerker. Daarnaast was ze actief als projectmedewerker bij Football+ Foundation waar ze verantwoordelijk was voor het holebi-actieplan in het Belgisch voetbal. Ze werkte tevens voor de KU Leuven als onderzoeksmedewerker in het kader van een overheidsopdracht rond ethisch sporten en grensoverschrijdend gedrag. An studeerde af aan de KU Leuven als master LO & Bewegingswetenschappen in 2012.

Bedrijfstafel 4: Signify – Comfortabel en veilig sporten! (! 16u00 – 16u20)

Soort: Bedrijfstafel

Ontdek hoe Signify met slimme LED-oplossingen het comfort van omwonenden en spelers kan verbeteren en ook veiliger kan maken. In een handomdraai kun je je verlichtingsinstallatie duurzamer, flexibeler en eenvoudig onderhoudbaar maken. Voor optimaal spelplezier, op elk niveau!

Bedrijf:
Signify

Bedrijfstafel 5: WaterVision – Optimale sfeer door licht boven en onder water (! 16u30 – 16u50)

Soort: Bedrijfstafel

Licht is een bepalende factor als het gaat om het creëren van een optimale sfeer. WaterVision zorgt voor licht dat zich aanpast aan de omgeving en de activiteit. Kom jij ook kijken hoe we dat doen?

Bedrijf:
WaterVision