Netwerk Sportclubondersteuning - Brainstormdag financiën

Steek de hoofden bij elkaar op de Brainstormdag financiën!

Zet je koffie aan de kant en zet je agenda op ‘niet storen’ want het Netwerk Sportclubondersteuning kondigt een nieuwe brainstormdag aan! Altijd al willen brainstormen met andere federaties en sportdiensten over subsidies of lidgelden? Dan is de brainstormdag financiën zeker iets voor jou!

Het Netwerk Sportclubondersteuning organiseert elk jaar een uitwisselingsmoment voor sportdiensten en sportfederaties rond actuele uitdagingen. Vorige brainstormdag gingen we aan de slag met clubstructuren met ons werkboekje rond clubstructuren als resultaat. Op 9 november steken we in het Binnenwerk in Sint-Niklaas de hoofden bij elkaar rond financiële uitdagingen zoals subsidies en prijsstrategieën.

Het Netwerk Sportclubondersteuning is een initiatief van De Vlaamse Sportfederatie en Netwerk Lokaal Sportbeleid.

Programma

  • 9u30: onthaal
  • 10u00 – 11u20: brainstormsessie subsidies
  • 11u20 – 11u30: pauze
  • 11u30 – 13u00: brainstormsessie prijsstrategieën
  • 13u00 – … : netwerklunch

Brainstorm 1: subsidies

Subsidiereglementen bestaan in verschillende vormen en kleuren. Maar welke subsidies ontvangt “de gemiddelde” sportclub? Verschillende voorbeelden geven een beeld welke inkomsten een sportclub heeft van zowel het lokaal bestuur als de federatie. Hoe werkt een lokaal bestuur en is dit onderling sterk verschillend? Geven alle federaties gelijkaardige subsidies en zijn deze te vergelijken met de subsidies vanuit de stad of gemeente? Aan de hand van die verschillende voorbeelden wisselen we verder uit!

Brainstorm 2: prijsstrategieën

Veel sportclubs worstelen vandaag met hun prijsstrategie. Samen met Netwerk Lokaal Sportbeleid en Sport Vlaanderen willen we clubs hierin graag ondersteunen. Met een gezamenlijk project onderzoeken we welke praktische tools sportclubs kunnen helpen om hun marketing, communicatie en prijsstrategie (o.a. lidgeld, sportaanbod) te verbeteren. Tijdens deze sessie denken we samen na over de mogelijkheden en uitdagingen die sportclubs hierbij ervaren.

Uitwisseling · Sportclubondersteuning · Oost-Vlaanderen
Netwerk Sportclubondersteuning - Brainstormdag financiën

Datum

Donderdag 09 november 2023 Van 09u30 tot 13u30

Prijs

€ 35 voor leden € 50 voor niet-leden

Locatie

Het Binnenwerk
Lindenstraat 80
9100 Sint-Niklaas

Toon op kaart

Organisatie

Netwerk Lokaal Sportbeleid vzw
August de Boeckstraat 1 bus 3
9100 Sint-Niklaas
03.780.91.00
www.lokaalsportbeleid.be
info@lokaalsportbeleid.be

Vlaamse Sportfederatie vzw
Zuiderlaan 13
9000 Gent
09.396.80.60
www.vlaamsesportfederatie.be
info@vlaamsesportfederatie.be

Schrijf je in voor deze activiteit