Duurzaam omgaan met ziekten en plagen in sportgrasvelden (navorming fytolicentie)

In het kader van de Green Deal Sportdomeinen organiseert het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) en de Greenkeepers Association Belgium (GAB) een studienamiddag omtrent het duurzaam omgaan met ziekten en plagen in sportgrasvelden.

Duurzaam beheer van grasvelden wordt steeds meer een uitdaging. De aanwezigheid van ziekten en plagen, het verstrengen van de wetgeving en de extreme weersomstandigheden zorgen voor de nodige uitdagingen om de grasmat kwalitatief en bespeelbaar te houden. Deze navorming is in het teken van bovenstaande problematiek. Enkele zeer ervaren sprekers komen ons inzicht geven in ziekten en plagen, bemesting en bodemgezondheid van grasvelden. De laatste nieuwe ontwikkelingen komen aan bod om o.a. engerlingen en emelten tegen te gaan. We sluiten af met een rondleiding op het PCS en een praktijkdemonstratie met enkele innovatieve machines die ons kunnen helpen met het duurzaam beheer van grasvelden.

Deze opleiding geldt ook als navorming voor houders van een fytolicentie. De aanwezigheid bij deze navorming wordt geregistreerd aan de hand van uw identiteitskaart, breng deze dus zeker mee!

Programma:

12u30: Ontvangst en registratie
13u00: Welkom
13u05: Grasveldinsecten – ecologie en beheersing (Henk Vlug – Insect Consultancy)
14u05: Grasveldbeheer – ziekten, bemesting, bodemgezondheid, spuittechnieken (Paul Dupas – ICL)
15u10: Rondleiding praktijkproeven PCS met Sandy Adriaenssens (PCS) en machinedemonstratie Joost van Beek (van Beek Sport en Groen)
16u15: Afsluitende netwerkdrink

 

 

Verdieping · Sportinfrastructuur & Ruimte
Duurzaam omgaan met ziekten en plagen in sportgrasvelden (navorming fytolicentie)

Datum

Donderdag 15 september 2022 Van 12u30 tot 16u30

Locatie

Proefcentrum voor Sierteelt
Schaessestraat 18
9070 Destelbergen

Toon op kaart

Praktisch

Deze vorming is bedoeld voor beheerders van sportdomeinen (gemeenteambtenaren, verantwoordelijke beheer sportinfra, beheerders sportcentra Sport Vlaanderen…), tuinaannemers, groenambtenaren… Deelname is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je dus snel in via deze link.