Basiscursus Buurtsportmedewerker

Wat is mijn rol als jeugdwerker in een werking met kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties? Hoe verhoud ik me tegenover kinderen en jongeren als mijn leefwereld er heel anders uitziet? Hoe ga ik om met conflicten? En wat moet ik doen met vertrouwelijke informatie van een kind of een jongere? Wat doe ik met signalen die ik krijg van de jongeren?

Het zijn vragen waar we in de basiscursus mee aan de slag gaan. ‘Goed begonnen is half gewonnen’, een goede start als jeugdwelzijnswerker, jeugdopbouwwerker of buurtsportmedewerker is belangrijk. Om die goede start te garanderen wordt er in de basiscursus gewerkt aan een stevige basis van kennis, vaardigheden en inzichten. De cursus is een afwisseling tussen theoretisch en praktijkgericht werken waarbij veel ruimte is voor oefening en interactie.

Er is een algemene basismodule en een verdiepingsmodule waarin jeugdwelzijnswerkers, jeugdopbouwwerkers of mobiele jeugdwerkers en buurtsportmedewerkers apart inzoomen op thema’s specifiek voor de verschillende functies. De basismodule en verdiepingsmodule vormen de basiscursus en kunnen niet apart gevolgd worden.

Klik hier voor meer info over de inhoud van de verschillende modules.

Traject · Sportparticipatie & Buurtsport · Oost-Vlaanderen
Basiscursus Buurtsportmedewerker

Datum

Dag 1 - Dinsdag 03 oktober 2023 Van 09u30 tot 21u00

Locatie

JNM
Kortrijksepoortstraat 192
9000 Gent

Toon op kaart

Organisatie

Uit De Marge vzw
Gitschotellei 119
2600 Antwerpen (Berchem)
03 235 18 81
info@uitdemarge.be

Meer info via Alexander De Smedt.

Praktisch

Inschrijven voor de driedaagse basiscursus met overnachting kan vóór 26 september via deze link. Maaltijden zijn inbegrepen in de prijs.