Active Local Europe Forum

Op 28 en 29 oktober 2021 vond in Leuven het Active Local Europe Forum plaats. Het Forum moest een orgelpunt zijn van het Active Local Europe project dat de afgelopen jaren heeft gelopen. Tevens betekende het Forum een doorstart voor de toekomst van het project.

Tijdens deze tweedaagse werden alle nationale verenigingen voor sport en bewegen van de 27 EU-landen uitgenodigd in Leuven. Donderdag stond in het teken van kennismaking en vrijdag werd er inhoudelijk gewerkt rond verschillende thema’s. Het uiteindelijke doel van dit Forum was om de verschillende nationale organisaties samen te brengen en de opstart van een netwerk te verwezenlijken. Een netwerk dat alle steden en gemeenten van Europa met elkaar connecteert op vlak van sport en bewegen. Active Local Europe wil de komende jaren die rol vervullen en uitwisseling tussen verschillende Europese steden en gemeenten faciliteren. Met het Forum is de eerste stap gezet. To be continued!

Meer informatie over het Active Local Europe Forum vind je in het Tijdschrift Lokaal Sportbeleid #280 dat binnenkort verschijnt. Geïnteresseerd in Active Local Europe, neem dan zeker een kijkje op de website.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Thomas Michielsen
Thomas Michielsen Junior Stafmedewerker T 03 780 91 06 thomas@lokaalsportbeleid.be