De Week Ethiek in de Sport komt er aan!

Binnen minder dan twee weken is het zover. Van maandag 16 tot vrijdag 20 mei 2022 organiseert het Centrum Ethiek in de Sport (ICES) de Week Ethiek in de Sport. Netwerk Lokaal Sportbeleid is partner en wil jullie graag warm maken voor enkele sessies tijdens die week. Inschrijven kan tot en met 11 mei 2022.

Laagdrempelig sporten

In het midden van de week, op woensdag 18 mei 2022, focust de Week Ethiek in de Sport op jullie, sportdienstmedewerkers, met 2 uitwisselingsmomenten rond laagdrempelig sporten. In de voormiddag wordt de drempel voor laagdrempelig sporten โ€˜armoedeโ€™ behandeld, in de namiddag de drempel โ€˜discriminatieโ€™. Tussendoor is er een gratis lunch voorzien met de mogelijkheid tot een informele babbel met experten(organisaties) en collega-sportdiensten.

G-sport en grensoverschrijdend gedrag

Voor de sportdienstAPIโ€™s en geรฏnteresseerden in het thema G-Sport is er op donderdagvoormiddag een sessie rond G-Sport en grensoverschrijdend gedrag. Uit onderzoek blijkt namelijk dat G-sporters kwetsbaarder zijn om grensoverschrijdend gedrag mee te maken en dus is het belangrijk je hier bewust van te zijn en de risicofactoren te kennen. Daarnaast geeft ICES aan de hand van een casebespreking mee waar je op kan letten en hoe je de gesprekken het best kan aanpakken.

Ook โ€™s avonds zijn er nog heel wat interessante webinars die je kan volgen tijdens de Week Ethiek in de Sport. Om het volledige programma te bekijken en in te schrijven kan je terecht op Week Ethiek in de Sport.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be