Subsidieoproepen rond ontharding en groenblauwe inrichting van de bebouwde omgeving!

Mooie kans voor lokale overheden en sportverenigingen met eigen infrastructuur. Er zijn twee nieuwe oproepen die deel uitmaken van het investeringsplan โ€˜Vlaamse Veerkrachtโ€™ en de Blue Deal van de Vlaamse Regering. Met deze oproepen zijn we op zoek naar projecten die een antwoord bieden op de water- en droogteproblematiek in de bebouwde ruimte.

Oproep groen-blauwe parels

Deze subsidie is voor projecten die de bebouwde omgeving willen ontharden en groen-blauw willen inrichten. Met aandacht voor waterpartijen, begroeiing, biodiversiteit, bestuiversvriendelijke beplanting, watercaptatie en โ€“infiltratie, met een doordachte aanpak voor het beheer ervan. Het is ook de bedoeling om de nieuwe natuur te verbinden met eventueel bestaande natuur rond het terrein.

Voor de aanvraag moet 1 initiatiefnemer opstaan die verschillende lokale projecten bundelt (minstens 3). De indiener moet zorgen voor de nodige expertise. Als hij die niet zelf heeft, mag hij hiervoor een partner onder de arm nemen.

Er worden subsidiebedragen uitgereikt tussen de 150 000 en de 245 000 euro. Deadline voor indienen is 8 augustus 2022.

Bekijk alle informatie over deze oproep

Oproep naar steden en gemeenten: dien een groen-blauw dooraderingsproject in

Deze oproep is op zoek naar projecten die op een structurele manier een antwoord bieden op water- en droogteproblematiek in de bebouwde ruimte. Steden en gemeenten kunnen een aanvraag voor subsidie en ondersteuning indienen voor quick-win projecten. De oproep richt zich tot ambitieuze lokale overheden die verder willen gaan dan de reguliere aanpak om te ontharden en zich aan te passen aan de klimaatverandering.

Deadline voor indienen is 8 augustus 2022. Het subsidiebedrag kan oplopen tot maximaal 600 000 euro. De meest ambitieuze gemeenten worden gekozen.

Bekijk alle informatie over deze oproep

Schrijf je in voor de infosessies

Voor deze oproepen organiseert Het Departement Omgeving op 2 mei 2022 een online toelichting. Beide oproepen worden na elkaar voorgesteld. Na iedere toelichting is er voldoende ruimte voor vragen.

De sessie start om 14u00 met de oproep groen-blauwe parels, tegen 15u15 wil men starten aan de groen-blauwe dooradering.

Lees meer en schrijf in

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Klaas Verstraete
Klaas Verstraete Medewerker zwembaden en sportinfrastructuur klaas@lokaalsportbeleid.be