Van commissie Sportinfrastructuur tot community Sportinfrastructuur

Netwerk Lokaal Sportbeleid gaat als ledenvereniging en kenniscentrum voor een kwaliteitsvol en waardevol lokaal en regionaal sport- en recreatiebeleid. Door haar werking ondersteunt het de werking en de uitbouw van de sportdiensten, sport- en recreatiecentra, zwembaden en sportaccommodaties. Ook jouw sportdienst is lid van onze vereniging.

De commissie Sportinfrastructuur vormt een uniek netwerk van professionals die instaan voor het beheer van onze sportaccommodaties en sportieve domeinen, en dit zowel vanuit lokale overheden, hogescholen als Sport Vlaanderen. Deze groep komt een viertal keer per jaar samen. Digitaal, op kantoor van Netwerk Lokaal Sportbeleid of ergens ten velde waar er nieuwe sportinfrastructuur te bespeuren is. Bekijk hier de samenstelling van de groep.

Een mix van kennis delen, kennis opdoen รฉn je netwerk uitbreiden staan centraal!

Onze commissie draait op volle toeren

Ondanks het voorbije coronajaar bleef deze groep doorgaan met overleg. Over ad hoc zaken, die dit jaar heel veel rond corona draaiden, maar tegelijk ook over zaken voor de toekomst. Daarnaast bereiden we samen een Trefdag voor met thema’s die voor alle medewerkers van de sportinfrastructuur belangrijk kunnen zijn.
Samen zetten we het thema Sportinfrastructuur & Ruimte op de kaart.

Binnen dit netwerk van beheerders hebben we nu een goede draaiende kerngroep waarin al heel wat uitgewisseld wordt. We willen nu werken aan een uitgebreider netwerk van professionals bezig met beheer, via een digitale community gekoppeld aan uitwisselingsmomenten.

Van kerngroep tot community

Ben jij ook begaan met het beheer van de sportinfrastructuur in jouw gemeente of bij jouw organisatie? En wil je deel uitmaken van een (online) uitwisselingsgroep, geef dan zeker een seintje. Hoe we hier mee aan de slag gaan … dat zoeken we nog even uit. Het kriebelt alleszins van binnenuit …

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Lien Van Belle
Lien Van Belle Stafmedewerker T 03 780 91 07 lien@lokaalsportbeleid.be