Update coronamaatregelen n.a.v. overlegcomité op 20/08/2021

UPDATE 24 augustus 2021

Update coronamaatregelen naar aanleiding van het overlegcomité op vrijdag 20 augustus 2021.

Het overlegcomité van vrijdag 20 augustus 2021 kondigde aan dat vanaf woensdag 1 september 2021;

  • De beperkingen voor activiteiten in georganiseerd verband vervallen.
  • Het dragen van het mondmasker niet meer verplicht is in publiek toegankelijke ruimtes van ondernemingen, openbare besturen of verenigingen en in de culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve en evenementensector voor evenementen en private feesten met minder dan 200 toeschouwers binnen en 400 toeschouwers buiten, tenzij de lokale overheid daar anders over beslist.
  • Voor evenementen;
    • Geen beperkingen meer voor evenementen binnen met minder dan 200 toeschouwers en minder dan 400 toeschouwers buiten, tenzij de bevoegde lokale overheid anders beslist.
    • Evenementen met meer dan 200 toeschouwers binnen of meer dan 400 toeschouwers buiten zullen vanaf woensdag 1 september 2021 gebruik kunnen maken van het Covid Safe Ticket. Enkel in dat geval vervallen de verplichtingen inzake mondmasker, sociale afstand en CIRM/CERM.
    • Vanaf vrijdag 1 oktober 2021 wordt deze drempel minstens verhoogd tot evenementen met 500 toeschouwers binnen en 750 toeschouwers buiten.

Daarnaast werden de maatregelen omtrent CO2-meting bevestigd door het overlegcomité. Netwerk Lokaal Sportbeleid blijft echter vragen om een duidelijke(re) definiëring van de ruimtes waarin deze verplicht zouden zijn. We kijken dan ook uit naar het nieuwe MB en de bijhorende FAQs. Van zodra we hier bevestiging van hebben, zullen we dit ook zo snel mogelijk communiceren.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid