Interessante online modules beschikbaar rond ventilatie en Covid-19

In 10 modules van ongeveer 10 minuten gaan de experts van Agentschap Zorg en Gezondheid dieper in op ventilatie als preventiemaatregel tegen de verspreiding van COVID-19 en de aanbevelingen voor de praktische uitvoering van de bewaking van ventilatie en luchtkwaliteit in COVID-19 opgesteld door het coronacommissariaat.

Module 1 tot en met module 5 zijn theoretische modules die de principes van aerosolen, aerosoltransmissie, ventilatie, luchtzuivering en infectierisico uitleggen. Module 6 tot en met module 10 zijn meer praktische modules waarin de experts uitleggen hoe deze principes praktisch geรฏmplementeerd kunnen worden om het infectierisico op COVID-19 via de lucht te beperken, inclusief een toelichting van het implementatieplan voor de kortetermijnmaatregelen voor ventilatie i.f.v. COVID-19 opgesteld door het coronacommissariaat.

Ga rechtstreeks naar de opnames: https://www.zorg-en-gezondheid.be/infosessie-ventilatie-en-covid-19

Of ga via https://www.zorg-en-gezondheid.be/per-domein/infectieziekten-en-vaccinaties/coronavirus/uitbraak-coronavirus-covid-19/ventilatie-en-verluchten en ontdek nog heel wat informatie over ventilatie tegen COVID-19.

En voor sportinfrastructuur?

We bekijken of er in de toekomst nog meer informatie beschikbaar komt in functie van sportinfrastructuur, maar voorlopig moeten we ons baseren op wat geldt in andere publieke gebouwen. Je vindt in deze modules alvast een goed inzicht in de werking van ventilatie in publieke context, de link tussen COยฒ-meters en coronarisico’s en het gebruik van luchtzuiveringstoestellen. Kortom, basisinformatie voor wie met het veilig beheer van sportinfrastructuur bezig is.