Toolbox 'G-sport voor lokale besturen'

Ontdek de vernieuwde tool ‘G-sport voor lokale besturen’ en de bijhorende webinars! De online tool ‘G-sport voor lokale besturen’, die begin 2021 een eerste keer gelanceerd werd, heeft in 2023 een grondige opfrisbeurt gekregen. De online tool werd inhoudelijk geüpdatet maar werd ook in een nieuw jasje gestopt. In de tool vind je onder meer informatie en inspiratie over:

  • De verschillende doelgroepen;
  • Het G-sportlandschap;
  • Hoe je aan de slag kan gaan met G-sport;
  • Welke ondersteuning Sport Vlaanderen biedt.

Zo hoopt Sport Vlaanderen de lokale besturen (nog) meer te informeren en inspireren om in te zetten op G-sport! De tool richt zich dus in de eerste plaats naar lokale besturen maar is eigenlijk relevant en interessant voor iedereen die meer te weten wil komen over G-sport.

Neem deel aan een webinar

Om de tool levendig te houden en bepaalde topics nog dieper uit te spitten worden bijkomend enkele webinars aangeboden. De eerste webinar luidt ‘Hoe zet je meer in op inclusie met jouw sportdienst?’ en vindt plaats via Microsoft Teams op donderdag 30 maart (10u-11u30). Inclusie is en blijft actueel en relevant. Want mensen met een beperking, kwetsbaarheid of chronische aandoening vinden nog altijd moeilijk(er) aansluiting bij het sport- en beweegaanbod. Deze gratis webinar over inclusie zoomt eerst in op de theorie, waarna jouw sportdienst tips en praktijkvoorbeelden krijgt aangereikt om inclusiever te gaan werken.

Later dit jaar worden nog webinars gepland rond bovenlokale G-sportprojecten (juni ’23) en rond G-sportkampen (oktober ’23).

Aan de slag!

Registreer je makkelijk via onderstaande link en maak meteen gebruik van de gratis tool! De tool is opgedeeld in modules waardoor je zelf kan kiezen welk onderdeel voor jou interessant lijkt.

Heb je vragen over G-sport? Dan kan je terecht bij de consulenten Sporten zonder drempels. Ze geven advies over financiële ondersteuning aan G-sportclubs en organisatoren van G-sportevenementen, lesgeversondersteuning, omgaan met doelgroepen e.d. Zit je toch nog met vragen, contacteer dan: Sportenzonderdrempels@sport.vlaanderen

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be