Maand van de Sportparticipatie 2022: Luistertip: Podcasts

Tijdens deze derde editie van de Maand van Sportparticipatie zetten we in op handvaten aanreiken om nog laagdrempeliger te werken en nog meer mensen, ook de minder kansrijke en kwetsbare groepen, aan het sporten en bewegen te krijgen in het zwembad, in de sporthal, in de sportclubs en in hun eigen buurt. De voorgestelde podcasts gaan één voor één over sociale thema’s die we niet mogen negeren. Thema’s die we actief moeten blijven aankaarten. De ene heeft meer met sport te maken dan de andere. Want als we als belangenbehartiger willen optreden, dan moeten we soms ook buiten de sportmuren durven kijken over de beleids- en levensdomeinen heen.

Podcasts

Podcasts zijn hip en trending, je kan er tegenwoordig niet meer naast kijken. En maar goed ook! Waar je vroeger voornamelijk kennis opdeed door zelf in gesprek te gaan met kennisdelers, publicaties zoals onderzoeken en/of artikels te lezen en je op die manier bij te scholen over allerlei onderwerpen, heb je tegenwoordig ook de optie om interessante gesprekken te beluisteren in je eigen vrije tijd. Gesprekken van en met mensen die je (nog) niet kent, maar waarvan het onderwerp je getriggerd heeft om meer te weten.

Netwerk Lokaal Sportbeleid ging op een auditieve zoektocht naar podcasts die jou kunnen aansporen om het gesprek (opnieuw) te openen rond het doelgroepenbeleid in jouw stad of gemeente. Veel luisterplezier!

Heb je zelf nog een luistertip, waardevolle informatie die je wenst te delen aan andere leden of een interessante podcast over sociale thema’s, sportparticipatie of een breder sportbeleid? Laat het ons zeker weten. Netwerk Lokaal Sportbeleid is steeds op zoek naar nieuwe en relevante onderwerpen aangereikt door en in uitwisseling met haar leden.

Gerelateerd nieuws

Lees gerelateerde nieuwsberichten, in verband met Podcast Lokaal Sportbeleid van het afgelopen jaar, op onze website over de Halse Sportbuddies, de Sportcontainer, de reddersproblematiek en de podcastaflevering over Buurtsport.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be